Psicomotricitat

Per a infants de 1 a 3 anys amb un acompanyant de referencia.

- Dilluns de 17 a 18h-

sport-1667997__340

La psicomotricitat que parteix de la pràctica de Bernard Aucouturier, té com a objectiu principal acompanyar i ajudar en la maduració global dels infants, a partir de la vivència del cos, i dins un marc de seguretat tant física com afectiva.

Partim doncs, del moviment i l’acció espontània del nen, del joc que s’esdevé amb un material específic, i la presència de l’adult en tot moment. La psicomotricitat ens ajuda a comprendre els infants en la seva globalitat, a partir del que anomenem expressivitat motriu, és a dir, la manera que té el nen de relacionar-se amb el món que l’envolta.

Les sessions faciliten el coneixement i el domini del cos explorant les pròpies possibilitats sensoriomotores mitjançant propostes motrius i materials específics (teles, cordes, pilotes túnels, blocs d’escuma, etc) adequades al moment maduratiu dels nens i nenes. Potencien la relació i comunicació amb els altres a partir de compartir l’espai, els materials, la pròpia expressivitat motriu i l’adult. És un espai idoni per treballar les emocions i l’afectivitat mitjançant el joc i la vivència del cos.

L’adult acompanya i respecta el moment maduratiu de l’infant, ajustant-se a la seva demanda, al seu desig. Posa la presència i límit dins la sala des de l’amor i el respecte.

Un espai de vivències, neguits, dubtes i expressions que donaran lloc a la reflexió, l’autoconeixement i l’intercanvi amb altres iguals (ja siguin pares o els propis infants).

L’espai de psicomotricitat doncs, proporcionarà un lloc en el que els infants i pares puguin gaudir del joc i les sensacions del moviment del propi cos d’una manera lliure, espontània i respectuosa.

Acompanya Estela Maldonado Guerrero, Educadora  social, Psicomotricista de la pràctica Aucouturier educativa, formant-se en Terapia Gestalt i mare.

Per a més info: info@aupa.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <p> <br>