AUPA

 Aupa neix del desig de dues dones.

De la unió entre la feminitat i l’educació.

Neix de la voluntat d’acompanyar processos.

D’enaltir l’art com a medi expressiu de la naturalesa humana.

 

AUPA esta enmarcada dins de l’Associació Soccos, sense ànim de lucre, en vigència des de l’any 2013.

AUPA es un projecte que té com a intenció impulsar i acompanyar el creixement i desenvolupament de les famílies a partir d’activitats i experiències centrades en els llenguatges expressius i artístics.

Perquè crear és un acte natural i inherent a l’ésser humà.

Perquè en la mesura que se’ns facilita crear, creixem.

AUPA ofereix propostes perquè tots els membres de la família puguin experimentar la creativitat i redescobrirse a través del joc.

Perque el naixement d’una nova família és per naturalesa un moment altament creatiu, on cada membre viu l’experiència de re-descobrir el seu nen interior a partir del nadó que ha nascut. Volem aprofitar aquesta oportunitat que ens brinda aquest procés, per donar-nos a llum a nosaltres mateixos i anar descobrint una altra manera de viure. 

Un es espai d’acompanyament des de la concepció fins al creixement de l’infant.

 

– QUI SOM –

Em dic Lydia i sóc mare de dues nenes, Naia i Aroa.

lidiaAmb elles he pogut connectar i créixer amb la força de la terra i la importància del moment present. Elles m’han permès re-connectar amb la meva infància per obrir-me al món amb major flexibilitat, generositat i agraïment vital.

Com a professional o com a persona (tinc la sort de no dissociar-me en això) em defineixo com a aprenenta i mestra.

De petita vaig ser una nena observadora, introvertida, amb moltíssima imaginació i un àvid desig d’expressió i comunicació. Per això o per unes altres diverses qüestions vaig créixer envoltada de llibres, cançons i una activitat esportiva intensa.

Vaig estudiar Filologia Hispànica per un desig mal enfocat de somiar-me escriptora i de complaença cap als meus pares. Als dos anys de carrera vaig tenir una crisi vital molt fructífera i pintoresca: vaig deixar la carrera per pastar pizzes i ballar. Entre el Pepperoni i els Pliés vaig prendre la decisió de dedicar-me a l’ensenyament de la dansa. Vaig estudiar Pedagogia en l’O.B i Pedagogia de la Dansa en el Insitut del Teatre i vaig encaminar la meva vida laboral cap a la creativitat i el mestratge de la dansa treballant en entorns diversos; compaginant-ho durant un temps amb la docència acadèmica de “assignatures” en escoles més o menys tradicionals.

Estic profundament agraïda de tot el trànsit realitzat per ambients aparentment tan dispars; doncs aquest trànsit em va permetre prendre consciència de quant desconnectats estem de la nostra creativitat i el nostre cos. En arribar el meu primer embaràs i a mesura que aquest avançava vaig sentir que alguna cosa estava desconnectat… va ser un gran impacte adonar-me de com, fins i tot en entorns considerats com d’un elevat coneixement ajusto al corporal, la sexualitat i el potencial cíclic de la dona quedava oblidat. I va ser dolorós acceptar la meva pròpia desconnexió en aquest camp.

A partir d’aquí, des de l’embaràs de Naia, es va començar a gestar el desig de construir un camí en el qual l’aprenentatge, el corporal i l’empoderament femení poguessin anar de la mà. El desig va cobrar expansió i claredat especialment en el part de Aroa. Sentir la força del naixement va suposar l’inici del meu viatge iniciàtic…

Encara en trànsit amb i en aquest viatge vaig conèixer a Anna.

La vaig conèixer escoltant la meva intuïció i des d’aquí va fluir alguna cosa honest, elaborat, creatiu i professional. Aquest Aupa que hem gestat i parit entre ambdues conté la possibilitat de ser un de mateix… i això no és poc. Agraeixo profundament a totes les dones la seva saviesa, la seva força i la seva llum… agraeixo als homes que han caminat al seu costat capaços de ser i estimar madurs. I agraeixo amb humilitat a Anna el seu desig de caminar al meu costat, de sostenir-me i acompanyar-me dia a dia amb sinceritat, espontaneïtat i compromís conjunt.

Sóc Anna Martí Borràs 

Artista Textil · AANNA GRECIArteterapeuta transdisciplinar · Doula · Especialista en Intervención Sistémica Individual · Yoga y meditación pre y postnatal · 

«Em fascina el treball transgeneracional i sistèmic, tots els sabers i descobriments que la família ens ofereix. M’enamora la capacitat de transformació que genera el naixement d’un nou membre.»

M’he especialitzat en acompanyar processos de creixement centrats en el naixement, d’un fill, d’una mare, d’una família, d’una dona, d’un projecte professional. .. i a acollir la pèrdua que tot naixement implica.

Vaig néixer amb la creativitat del meu costat. La meva mare, amb la seva presència desperta, artística, pro activa,  va influir en mi com una llavor plantada. D’alguna forma vaig decidir iniciar la formació d’Art tèxtil en la Massana, per complir un somni que d’entrada li pertanyia a ella, encara que el  vaig fer meu.

L’art tèxtil em va oferir un llenguatge, una estètica i una expressió plàstica, on l’inconscient va poder començar a parlar-me. L’art teràpia era el meu camí i en 2011 vaig iniciar el viatge a través de la formació de Arteterapiatransdisciplinaria i de desenvolupament humà (Iatba), que li va oferir un contingut i un continent a l’art salvatge. Va donar un espai de contenció al treball que se m’obria en el meu procés artístic. Em va permetre contactar amb la importància i potència de l’art, com a mitjà d’auto-estima, auto-nomía, re- coneixement i empoderament. Doncs situa al subjecte en un estat actiu enfront de la seva problemàtica, és l’agent que té les claus de la seva pròpia veritat. Em va oferir l’enquadrament i les eines de seguretat psicològica i emocional per investigar el propi cos i indagar en els mapes, misteris i processos que d’ell esdevenen i en l’habiten.

Paral·lelament vaig conéixer l’Educació Lliure i em vaig embarcar a una nova manera de mirar i atendre en la infància, a través de col·laboracions amb escoletes en aquesta línia pedagógica.

L’arribada d’AUPA, m’ha permés parirme a mi mateixa, dona a llum també a Munna, acompanyament integral a la dona en les seves etapes. He sentit que podia donar la meva aportació humild al món per genetar nous camins i maneres d’entendre la criança.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *